Ceasurile cu Wear OS vor primi funcționalitate extinsă cu Tiles pentru toate aplicațiile

13.03.2021
Ceasurile cu Wear OS vor primi funcționalitate extinsă cu Tiles pentru toate aplicațiile

Platforma pentru ceasuri inteligente de la Google, Wear OS, nu a primit foarte multă atenție din partea companiei în ultima perioadă, ba chiar a pierdut câteva funcții importante, precum Google Play Music și posibilitatea de a instala aplicații din afara Play Store. Totuși, Google nu a abandonat încă sistemul de operare, întrucât a anunțat că va permite dezvoltatorilor software să ofere așa numitele „Tiles”, ecrane rapide care să ofere informații sau control pentru aplicațiile de mobil.

Platforma Wear OS va primi acces rapid la funcții din aplicații

Aceste „Tiles” sunt  similare cu funcționalitatea din card-urile vechiului Google Now, oferind informații rapide despre un singur lucru. Update-ul major de Wear OS din 2019 a adăugat această funcționalitate, însă era disponibilă exclusiv în cadrul aplicațiilor produse de Google. Dezvoltatorii nu aveau posibilitatea de a realiza noi tiles.

Acum însă, Google deschide accesul la aceste ecrane pentru toți cei care dezvoltă aplicații, noua bibliotecă Jetpack pentru Tiles fiind acum disponibilă în stadiu alpha. În timp ce acest lucru nu va schimba în vreun fel modul în care vor funcționa aplicațiile native de pe ceas, s-ar putea ca de acum înainte să nu mai fie necesar să deschizi fiecare aplicație în parte doar pentru a accesa o singură funcție a acesteia. În cadrul Tile-urilor pot apărea fie informații rapide din acea aplicație, fie pot apărea butoane de control rapid pentru cele mai uzuale funcții.

„Tiles pot fi realizate pentru multe cazuri de utilizare, precum monitorizarea progresului zilnic al utilizatorului, pornirea rapidă a unui antrenament, pornirea rapidă a redării unei piese ascultată recent, sau trimiterea unui mesaj către un contact favorit. În timp ce aplicațiile pot fi captivante, Tiles se încarcă repede și se concentrează pe nevoile rapide ale utilizatorului. Dacă acesta vrea mai mult informație, Tiles pot fi apăsate pentru a deschide aplicația pe ceas sau telefon pentru o experiență mai complexă”, spun reprezentanții Google.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult