După smartphone-uri, smartwatch-urile ar putea să adopte un standard de încărcare universal

29.12.2022
După smartphone-uri, smartwatch-urile ar putea să adopte un standard de încărcare universal

Acum că este clar că toate telefoanele vor folosi în curând port-ul USB-C, întrucât atât UE, cât și India au înaintat legi care să oblige producătorii să adopte acest standard, următoarele dispozitive vizate pentru a adopta un singur standard de încărcare sunt smartwatch-urile. Deși UE încă nu obligă producătorii să creeze dispozitive compatibile cu o anumită tehnologie, oferind opțiuni multiple pentru cele wireless, India merge în această direcție și propune o nouă lege, care dorește să limiteze cantitatea de deșeuri produsă de aceste cabluri.

India lucrează la o lege care ar obliga producătorii de smartwatch să adopte un standard universal de încărcare

Biroul de Standarde al Indiei ia în considerare forțarea producătorilor de dispozitive de purtat la mână să folosească unul din două standarde pentru încărcarea acestora. Departamentul de Afaceri pentru Consumatori a discutat deja cu o parte dintre producători pentru a găsi o metodă prin care ar putea implementa această nouă lege într-o manieră cât mai corectă.

Întrucât standardul USB-C este deja folosit pentru anumite dispozitive de purtat, precum căștile wireless, este posibil ca acesta să fie obligatoriu pentru cele care folosesc cabluri pentru încărcare. Totuși, atunci când vine vorba despre încărcarea wireless, fiecare producător folosește alte standarde. Unii folosesc contacte magnetice pentru încărcare, alții folosesc tehnologii wireless proprietare, sau chiar încărcare wireless „obișnuită” prin standardul Qi.

Aceste variații duc la discuții prelungite și ar putea afecta capacitatea de producție a unor brand-uri, care ar trebui să adopte tehnologii noi, pe care nu le-au mai folosit până acum. Astfel, India nu pare să se grăbească foarte mult în adoptarea acestei legi în viitorul foarte apropiat. Totuși, discuțiile au început, iar o concluzie ar putea fi atinsă.

Astfel, cel mai probabil, dacă India adoptă o lege finală pentru încărcătoare universale pentru dispozitivele din gama wearables, acestea vor fi lansate și în alte regiuni tot cu aceleași sisteme de încărcare, întrucât ar fi mai scump să creezi două variante separate. Mai mult, India este cea de-a doua piață din lume pentru smartphone-uri, iar ceasurile inteligente funcționează doar alături de un telefon. Astfel, evitarea lansarea acestor dispozitive în India, pentru a scăpa de această lege, nu pare a fi o soluție pentru companiile producătoare.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult