eBuyNow anunță Moto Watch 100, un ceas sub brand Motorola, fără Wear OS

17.11.2021
eBuyNow anunță Moto Watch 100, un ceas sub brand Motorola, fără Wear OS

Motorola a fost una dintre primele companii care au lansat ceasuri inteligente cu Android Wear la momentul apariției platformei Google și totodată una dintre primele care a ales un format rotund pentru display. Între timp însă, compania americană a ajuns în proprietatea Lenovo, care a decis să cedeze brandul Motorola pentru ceasuri către  un partener, numit eBuyNow, care tocmai a anunțat un nou model de ceas, Moto Watch 100, care nu folosește sistemul de operare de la Google, Wear OS.

Noul Moto Watch 100 nu are foarte multe în comun cu modelele lansate anterior

Ceasurile inteligente sunt de mai multe feluri în ultima perioadă. Avem de a face cu unele modele care sunt doar brățări de fitness cu funcție de ceas, ceasuri cu aspect de ceas dar funcții limitate și ceasuri cu adevărat inteligente, cu ecosistem de aplicații și funcții avansate. Moto Watch 100 pare să fie unul din categoria a doua, cumva la limita dintre o brățară și un ceas avansat.

eBuyNow prezintă noul Moto Watch 100 pe site-ul său drept un ceas „premium”, echipat cu platforma software Moto Watch OS. Aceasta pare să fie o platformă proprietară și este greu de crezut că va integra un magazin de aplicații sau funcții foarte avansate. De altfel, sunt menționate suport pentru notificări, 26 de activități sportive care pot fi înregistrate, un senzor de puls și câteva alte funcții de bază pentru ceasuri de acest gen.

Moto Watch 100 va fi compatibil cu telefoane cu Android și iOS, iar la nivel hardware va fi competitiv în gama de preț de 100 de dolari/euro în care va fi integrat. Vorbim despre un ecran de 1,3” și dimensiuni ale ceasului de 42mm în diametru, carcasă din aluminiu, baterie de 355 mAh și rezistență la apă la 5ATM. Faptul că nu se vorbește despre memorie RAM, stocare sau procesor sugerează că acestea nu vor fi importante.

eBuyNow a pus ceasul deja la precomandă, iar livrările în SUA vor porni de pe 10 decembrie.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult