Fitbit Pay se lansează în România. Poţi plăti acum la magazin cu ceasul inteligent

17.12.2018
Fitbit Pay se lansează în România. Poţi plăti acum la magazin cu ceasul inteligent

Fitbit anunţă alături de Banca Transilvania lansarea funcţionalităţii Fitbit Pay în România. Cei care au cele mai noi dispozitive de purtat la mână ale companiei şi deţin conturi în bancă la BT pot de acum să plătească în magazinele care oferă plăţi contactless direct cu ceasul sau brăţara compatibilă, fără a mai folosi cardul şi fără a scoate telefonul din buzunar.

Compania a anunţat că dispozitivele compatibile în acest moment sunt brăţara Fitbit Charge 3 Special Edition (varianta care include şi NFC) şi cele două ceasuri inteligente Fitbit Iconic şi Fitbit Versa. Cei care deţin aceste dispozitive şi au un card VISA de debit sau Credit la Banca Transilvania pot adăuga detaliile acestora în aplicaţia Fitbit de mobil.

Atunci când este necesară o plată la un POS contactless, utilizatorii nu trebuie decât să ţină apăsat lung pe butonul de pe laterala dispozitivului, până când funcţia Fitbit Pay se activează şi să apropie ceasul de punctul de plată.

Fitbit anunţă că plăţile sunt securizate, fiecare operaţiune în parte generând un nou „token” unic, care nu mai este valabil după ce plata a fost procesată. Informaţiile de pe card nu sunt stocate decât pe dispozitivul utilizatorului, iar comercianţii nu primesc acces la acestea în urma plăţii.

Compania Fitbit deţine un centru de dezvoltare în România, care a apărut după cumpărarea startup-ului românesc Vector Watch.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult