Fitbit pregăteşte un nou smartwatch

03.05.2017
Fitbit pregăteşte un nou smartwatch

Fitbit a cumpărat în ultimele câteva luni două companii importante de pe piaţa de smartwatch-uri: Pebble şi Vector Watch. Imediat după achiziţii, compania a oprit producţia de ceasuri ale celor două companii, integrând echipele de dezvoltare în portofoliul său, pentru a lucra la noi dispozitive inteligente de purtat sub brandul Fitbit. Se pare că primul astfel de produs care va ajunge pe piaţă va fi un ceas inteligent cu ecran color, care păstrează designul pătrăţos al vechilor brăţări de fitness.

 Conform Yahoo Finance, în imaginea de mai sus este prezentat noul ceas Fitbit, care momentan nu are un nume. Acesta păstrează designul vechiului Fitbit Blaze, un ceas inteligent pentru fitness lansat anul trecut, însă pare să fie ceva mai avansat, beneficiind de un ecran color, construcţie metalică şi butoane fizice pentru navigarea meniurilor. Brăţara ceasului pare din fotografii să fie realizată din cauciuc, ceea ce sugerează rezistenţă la apă, un criteriu important pentru un dispozitiv pe care să îl porţi la mână atunci când depui efort fizic.

Cu toate acestea, ceasul nu pare să fie mult mai avansat faţă de modelele precedente şi probabil că nu va veni cu un sistem de operare terţ din fabrică, precum Android Wear. Cu suport limitat pentru aplicaţii şi un design nu tocmai atrăgător, probabil că noul ceas Fitbit nu va atrage foarte mulţi fani ai acestei categorii de dispozitive, însă ar putea reprezenta un upgrade interesant la brăţările de fitness fără display ale companiei.

Momentan nu avem informaţii despre preţ, însă modelul Fitbit Blaze a intrat în oferta magazinelor la 149 de euro, iar acest model ar putea fi poziţionat similar pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult