Huawei Watch GT2 promite două săptămâni de utilizare cu o singură încărcare a bateriei

Autor: Aurelian Mihai 20.09.2019
Huawei Watch GT2 promite două săptămâni de utilizare cu o singură încărcare a bateriei

Alături de noua serie Mate 30, Huawei a dezvăluit şi Watch GT2, un smartwatch cu accent pe latura estetică şi autonomie cât mai mare a bateriei.

Bazat pe noul chipset Kirin A1 dezvoltat de Huawei special pentru folosirea cu gadgeturi mobile de purtat, Watch GT2 promite până la două săptămâni de folosire cu o singură încărcare a bateriei. Noul model va fi disponibil în versiuni cu cadran de 42mm şi 46mm, ambele folosind acelaşi tip de ecran OLED cu diametru de 1.39 inch şi funcţionalitate always-on.

Pe lângă eficienţa consumului de energie, un alt atu oferit de chip-ul Kirin A1 este conexiunea Bluetooth optimizată pentru acoperire extinsă, de până la 150 de metri potrivit datelor furnizate de Huawei.

Huawei Watch GT2 dispune de 16MB memorie RAM şi 4GB stocare internă în versiunea de 42mm, respectiv 32MB RAM pentru versiunea cu cadran de 46mm. Platforma software este Lite OS, dezvoltată de Huawei special pentru dispozitive low-power.

Deşi poate fi sincronizat cu dispozitive bazate pe Android sau iOS, Watch GT2 este limitat la aplicaţii din ecosistemul Lite OS, Huawei furnizând o selecţie de 15 moduri de exerciţii în aer liber, funcţie de monitorizare a calităţii somnului, etc. Lista dotărilor este completată cu receptor GPS, funcţie giroscop, senzor pentru puls care poate funcţiona şi sub apă.

Huawei Watch GT2 va putea fi comandat începând de luna viitoare la preţul de 229 euro pentru modelul de 42mm, sau 249 euro pentru cel cu cadran de 46mm.

 

Tags: