Leap Ware: un smartwatch ieftin de la Acer

01.05.2017
Leap Ware: un smartwatch ieftin de la Acer

Smartwatch-urile nu au atins niciodată performanţele pe care companiile de tehnologie le aşteptau din punct de vedere financiar, însă acest lucru nu le opreşte să lanseze noi modele în fiecare an. Acer ocoleşte calea complicată (şi scumpă) de a lansa un dispozitiv de purtat la mână bazat pe Android Wear, optând în schimb pentru o soluţie proprietară, cu funcţii dedicate celor interesaţi de monitorizarea efortului fizic. Ceasul dezvoltat de compania taiwaneză se numeşte Leap Ware şi va ajunge pe piaţă în a doua jumătate a lui 2017.

Ceasul vine echipat cu un chipset MediaTek MT2533 şi un co-procesor pentru senzori biometric MT2511, un display cu diametru de 1,6” protejat de Gorilla Glass SR+ şi un acumulator care promite autonomie de cinci zile la o singură încărcare. Leap Ware este rezistent la apă la standardul IPX7 şi include şi un LED cu funcţie de lanternă, pentru anumite situaţii în care acesta ar fi necesar.

La capitolul senzori şi funcţii speciale avem de a face cu senzor de puls şi un accelerometru, care pot monitoriza efortul de pus de utilizator, cât şi un senzor pentru măsurarea expunerii la raze ultraviolete. Acer Leap Ware se livrează în două variante, cu curea de culoare maro sau albastră, iar preţul este accesibil, la numai 139 de euro.

Data de lansare este programată pentru cel de-al treilea trimestru din 2017 în Europa, debutul în Statele Unite şi Canada fiind programat pentru luna iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult