Noile Apple Watch Series 3 promit autonomie de 18 ore, dar cedează după numai o oră în anumite condiţii

14.09.2017
Noile Apple Watch Series 3 promit autonomie de 18 ore, dar cedează după numai o oră în anumite condiţii

Ajuns la cea de-a treia generaţie, Apple Watch continuă să fie o soluţie de compromis pentru amatorii de ceasuri inteligente. Gadgetul prevăzut cu conexiune LTE şi lăudat cu autonomie de o zi trebuie folosit cu moderaţie dacă vrem să ne bucurăm de funcţionalitatea sa pe durata întregii zile.

Potrivit inginerilor Apple, un utilizator tipic poate folosi noul Apple Watch Series 3 pentru a verifica ora exactă de 90 de ori, inspecta până la 90 mesaje de notificare, folosi aplicaţiile instalate timp de 45 minute şi asculta muzică timp de 30 minute. Programul zilnic întins pe  o durată de 18 ore include 4 ore cu acces la internet prin conexiune LTE şi alte 14 ore conectate la telefonul iPhone folosind interfaţa Bluetooth.

Însă durata de utilizare scade vertiginos dacă alegem să purtăm conversaţiile de voce folosind Apple Watch, autonomia bateriei fiind de numai o oră dacă folosim reţeaua LTE, sau 3 ore dacă apelurile sunt preluate de pe telefonul iPhone.

La redarea de muzică, autonomia oferită este de 10 ore la folosirea conexiunii bluetooth, comparat cu 6.5 ore la predecesorul Apple Watch Series 3. Apple nu menţionează cât timp putem asculta muzică dacă folosim exclusiv conexiunea LTE.

Practicanţii de sport îţi pot monitoriza activităţile până la 10 ore dacă au în preajmă un telefon iPhone, însă folosirea receptorului GPS integrat va scurta durata de utilizare la 4-5 ore.

Potrivit informaţiilor furnizate în pagina de produs, Apple Watch Series 3 poate recupera 80% din capacitatea bateriei după o oră şi jumătate de încărcare, sau 100% după două ore de aşteptare.

Apple Watch Series 3 este disponibil la precomandă începând cu data de 15 septembrie, debutul în magazine fiind pregătit pentru 22 septembrie. Preţurile pornesc de la 329 dolari pentru modelul non-LTE, respectiv 399 dolari pentru variantele cu modem LTE inclus.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult