Platforma Android Wear va fi redenumită în „Wear OS”

12.03.2018
Platforma Android Wear va fi redenumită în „Wear OS”

Google vorbeşte foarte rar în public despre platforma Android Wear, aceasta fiind în mare parte neschimbată în ultimii doi ani. De altfel, foarte puţine lucruri s-au schimbat şi pe partea de capabilităţi hardware oferite de către parteneri, întrucât există în continuare un singur chipset dedicat: W2100 de la Qualcomm, producătorul părând neinteresat de un upgrade. Există însă posibilitatea ca Google să încerce revigorarea platformei cu un rebranding în „Wear OS”, care probabil va debuta odată cu Android P.

Se pare că deja Google se referă la Android Wear cu numele Wear OS în cadrul versiunii Android P Developer Preview, logo-ul în formă de ceas fiind acum înlocuit cu un W. Acesta nu este singurul rebranding pe care Google îl plănuieşte în ultimele luni, sistemul de plăţi Android Pay primind un tratament similar, fiind transformat acum în Android Pay, în timp ce Google Wallet a devenit Google Pay Send.

Cel mai probabil, la Google I/O în luna mai, Google va începe să vorbească public despre Android P şi noutăţile pe care le va aduce, probabil dezvăluind şi numele oficial pe care îl va purta. Alături de acesta ar putea debuta şi noul Wear OS, care ar putea aduce îmbunătăţiri de interfaţă, noi funcţii pentru dispozitivele de purtat şi probabil îmbunătăţiri pentru gestionarea mai eficientă a energiei din acumulator pentru îmbunătăţirea autonomiei ceasurilor inteligente.

Desigur, este puţin cam devreme să vorbim despre Wear OS şi ce ar putea aduce nou, însă este curioasă îndepărtarea de numele „Android” pentru platforma dedicată dispozitivelor de purtat. Această mişcare ar putea sugera că Wear OS ar putea fi ceva mai „independent” decât Android Wear, putând funcţiona fără un smartphone, sau că acesta ar putea funcţiona chiar şi alături de smartphone-uri care folosesc alte sisteme de operare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult