Producătorii de smartwatch-uri mint în listele de specificații ale dispozitivelor. Samsung, Apple și Garming, pe „lista rușinii”

17.08.2022
Producătorii de smartwatch-uri mint în listele de specificații ale dispozitivelor. Samsung, Apple și Garming, pe „lista rușinii”

Ceasurile sunt acum din ce în ce mai „inteligente”, fiind echipate cu ecrane performante, multipli senzori pentru monitorizarea sănătății și activităților sportive și baterii care să alimenteze toate acestea. Acestea au și crescut în dimensiuni cu cât au devenit mai bine echipate pentru a face față așteptărilor utilizatorilor, însă companiile care le produc nu par să sugereze acest lucru dacă ne-am lua doar după specificațiile pe care le prezintă în mod oficial. Adevărul este că ceasurile de la Samsung, Apple și chiar Garmin sunt mult mai mari și mai grele decât este notat în lista de specificații.

Mai multe companii care produc smartwatch-uri, listează eronat grosimea și greutatea dispozitivelor lor

YouTuber-ul DC Rainmaker a ajuns la această concluzie după ce a măsurat și cântărit noile modele Galaxy Watch5 și 5 Pro de la Samsung, recent lansate de compania sud coreeană. Se pare că Samsung omite să măsoare atunci când vorbește despre dimensiuni și partea de pe spate, care găzduiește senzorii. Astfel, grosimea dispozitivului notată în lista de specificații este reprezentată doar de corpul metalic, fără partea ceramică. În cazul greutății, doar corpul ceasului este cântărit, nu și curelele cu care vine în pachet

Astfel, modelul Galaxy Watch5 de 40mm, crește de la 9,8mm, cât este menționat în specificații, la 13mm în grosime. Modelul de 44mm, care ar trebui să aibă o grosime tot de 9,8 grame și 33,5 grame în greutate ajunge de fapt la 13mm grosime și 55 grame cu tot cu brățările din silicon. Modelul Galaxy Watch5 Pro este listat la 10,5mm în lista oficială de specificații, însă are de fapt cam 50% mai multă grosime atunci când este adăugată si zona de senzori, pentru un total de 15mm.

DC Rainmaker spune că dintre producătorii de dispozitive de purtat, Fitbit și Wahoo sunt singurele companii care listează corect dimensiunile și greutatea dispozitivelor, restul companiilor preferând să aleagă anumite măsurători care să facă dispozitivele lor mai mici și mai ușoare decât sunt de fapt.

sursa: DC Rainmaker

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult