Samsung a brevetat un smartwatch cu proiector inclus

19.02.2023
Samsung a brevetat un smartwatch cu proiector inclus

Domeniul ceasurilor inteligente a ajuns în ultimii ani într-un punct în care nu prea mai există multe direcții pentru inovație în materie de funcționalitate. În afară de prelungirea autonomiei, ceasurile din prezent oferă cam toate funcțiile și senzorii de care avem nevoie, iar companiile încep să exploreze zone mai de nișă, cu modele precum Galaxy Watch5 Pro sau Apple Watch Ultra. Samsung pare însă că ia în calcul măcar o nouă direcție, precum integrarea unui proiector de mici dimensiuni într-un ceas.

Un astfel de accesoriu inclus ar putea extinde capabilitățile ceasurilor din prezent

Un brevet înscris de compania sud coreeană în SUA la USPTO sugerează că Samsung lucrează intern la un concept de ceas care poate proiecta informațiile direct pe mâna utilizatorului. Nu ar trebui să ne gândim la o funcție care să rivalizeze filmele SF, unde un ceas ar putea proiecta un film pe perete, însă ar oferi un afișaj mai mare pentru momentele în care ceasul se află sub o mânecă, sau dacă vrei să vezi informațiile de pe ecran într-un format mai mare, mai ușor lizibil.

smartwatch samsung proiector

Brevetul sugerează însă că nu este vorba doar despre afișarea conținutului de pe ecranul principal, pe mâna utilizatorului, ci și despre un soi de ecran secundar. Ai putea să afișezi o altă aplicație pe mână, decât cea de pe ecranul ceasului, sau ai putea pune un clip video acolo. Dacă aceste funcții sunt într-adevăr utile sau nu rămâne de văzut.

Totuși, înregistrarea unui brevet nu asigură și dezvoltarea unui produs de acest gen. Va rămâne la latitudinea companiei să decidă dacă va aduce pe piață un ceas cu proiector, în urma studiilor sale de piață. Având  însă în vedere cât de puțină autonomie oferă un ceas inteligent modern, echipat cu aplicații complexe și mulți senzori de monitorizare a activităților, atașarea unui proiector ar putea reduce și mai mult timpul de utilizare la o singură încărcare.

sursa: Wearable

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult