Sunt şanse mari ca următorul Apple Watch să fie rotund

02.12.2016
Sunt şanse mari ca următorul Apple Watch să fie rotund

În 2018 nu vom vedea numai un iPhone complet redesenat, ci şi un Apple Watch cu design nou. Asta sugerează ultimul brevet de smartwatch obţinut de Apple. Deşi este cunoscută preferinţa majorităţii oamenilor pentru ceasuri cu feţe rotunde (80% dintre ceasurile vândute la nivel global sunt aşa), Apple a decis să lanseze două modele Apple Watch rectangulare. Se pare că următorul model va avea, în sfârşit, formă rotundă.

 

Şeful echipei de design al Apple, Jony Ive, a apărat decizia companiei de a lansa ceasuri rectangulare. „Când o mare parte a funcţionalităţii ceasului o reprezintă listele, un cerc nu are sens”, spunea el atunci.

Cea mai mare problemă a ecranelor rotunde o reprezintă afişarea imaginilor, care sunt pătrate sau dreptunghiulare. Însă compania a lăsat să se înţeleagă, la lansarea iPhone 7, că se va concentra mai mult pe caracteristicile de fitness şi sănătate ale Apple Watch. Asta deoarece şi-a dat probabil seama că aplicaţiile obişnuite nu prea sunt utile pe ecrane de dimensiuni mici. Aceeaşi strategie a ales-o şi Pebble, un pionier al industriei de smartwatch-uri.

 

 

Astfel, în condiţiile în care accentul este mutat de pe aplicaţii pe caracteristicile de fitness şi sănătate sunt şanse mult mai mari ca noul Apple Watch să fie unul cu faţă rotundă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video