Swatch nu sare în barca Google şi dezvoltă un sistem de operare propriu pentru smartwatch-uri

17.03.2017
Swatch nu sare în barca Google şi dezvoltă un sistem de operare propriu pentru smartwatch-uri

Swatch, cel mai mare producător de ceasuri de mână din lume, a anunţat că va dezvolta un sistem de operare propriu pentru modelele inteligente. Astfel, compania va concura direct cu Google şi Apple, care dezvoltă Android Wear şi Watch OS.

 

Compania elveţiană va prezenta un model de smartwatch cu noul sistem de operare până la sfârşitul anului 2018, sub brandul Tissot.

Alţi producători de renume din Ţara Cantoanelor s-au aliat cu Google pentru a cuceri teren pe piaţa de ceasuri inteligente. Este cazul TAG Heuer, care a anunţat recent un model bazat pe Android Wear, dezvoltat în parteneriat cu Google şi Intel.

 

 

Swatch nu este singura companie care vrea să folosească un alt sistem de operare şi nu Android Wear. Platforma dezvoltată de Google îi obligă pe producătorii de ceasuri inteligente să respecte anumite reguli stricte, care nu sunt pe placul acestora, deoarece nu permit personalizarea şi diferenţierea pe partea software. De aceea Samsung se concentrează pe smartwatch-uri cu Tizen OS, iar alte companii au renunţat la această categorie de produse după ce au lansat un model sau două.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult