Tag Heuer lansează un nou smartwatch de lux alături de Intel: Connected Modular 45

15.03.2017

Prestigiosul producător elveţian de ceasturi Tag Heuer a anunţat un nou smartwatch de lux: Connected Modular 45. Acesta vine după lansarea modelului Connected, lansat în 2015 în parteneriat cu Intel şi adoptă sistemul de operare Android Wear 2.0, fiind în continuare realizat cu tehnologie oferită de celebrul producător de procesoare. De asemenea, o altă noutate este personalizarea exterioară, Connected Modular 45 de la Tag Heuer oferind mai multe module interschimbabile.

Tag Heuer Connected Modular 45 este un ceas inteligent cu Android care porneşte de la preţul de 1.600 de dolari, cu 100 de dolari mai mult decât modelul anterior de smartwatch al companiei. Acesta este realizat în totalitate din metal, însă această decizie nu limitează funcţionalitatea în niciun fel. Compania a reuşit să integreze chiar şi un modul NFC pentru Android Pay, fără un capac din plastic sau o zonă decupată în corpul ceasului.

Ecranul de 1,39” este realizat cu ajutorul unui panou AMOLED perfect rotund, care este înconjurat de un inel care găzduieşte antenele Wi-Fi şi Bluetooth. Tot aici se regăseşte senzorul pentru lumină ambientală. La interior, Tag Heuer a integrat un chipset Intel Atom Z34XX, care ar trebui să ofere 30 de ore de autonomie, un modul GPS, însă nu există opţiunea pentru conectivitate LTE.

Clienţii vor putea comanda ceasul în variantă standard sau personalizată, fiind disponibile diverse module de culori diferite precum brăţări, încuietori şi suporţi pentru curele în diverse culori. Asemeni modelului Connect din 2015, noul Connect Modular 45 va putea fi transformat într-un ceas analogic cu mecanism contra-cost, atunci când hardware-ul componentei „smart” devine depăşit. Alternativ, utilizatorii acestui model vor putea să îl schimbe în locul unui ceas Heuer 02T Turbillon Cronograph.

Un alt lucru care va diferenţia modelul Tag Heuer de alte ceasuri inteligente de pe piaţă (în afară de preţ), va fi asistentul digital Intel, care va fi adăugat printr-un update software. Acesta va oferi funcţionalitatea la care ne aşteptăm de la un astfel de software, fiind operat prin comenzi vocale contextuale. Spre diferenţă de Siri, Alexa şi Cortana, asistentul Intel nu va avea un gen definit şi nici un nume propriu.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult