Tizen OS este acum mai popular decât Android Wear. watchOS de la Apple este în continuare pe primul loc

11.05.2017
Tizen OS este acum mai popular decât Android Wear. watchOS de la Apple este în continuare pe primul loc

Tizen OS este un sistem de operare care a debutat pe ceasuri inteligente, fiind unul dintre cele mai „bătrâne” sisteme de operare pentru astfel de dispozitive. În ciuda „vechimii”, Apple a reuşit foarte rapid să acapareze o majoritate din cota de piaţă la nivel mondial la capitolul ceasuri inteligente, în timp ce Android Wear a păstrat un onorabil loc 2. Se pare însă că vânzările de dispozitive Samsung de purtat la mână au crescut în ultima perioadă, Tizen OS fiind acum al doilea cel mai popular sistem de operare pentru ceasuri.

Trimestrul unu din 2017 a venit astfel cu o surpriză pentru Samsung, compania reuşind să acapareze 19% din piaţa de smartwatch-uri, în timp ce Android Wear, care include toţi ceilalţi producători în afară de Apple, reprezintă 18% din vânzări. Apple Watch conduce în continuare această piaţă de pe primul loc cu 57% din vânzări, în ciuda preţurilor mai mari şi desigului considerat de mulţi ca fiind „urât”.

Unul dintre motivele pentru care Android Wear a reuşit să atingă doar locul trei poate fi întârzierea noului Android Wear 2.0, care a fost amânată de câteva ori înainte de lansare. De asemenea, multe dintre dispozitivele noi echipate cu varianta îmbunătăţită a sistemului de operare încă nu au ajuns pe piaţă, fiind abia anunţate la Baselworld în luna martie, cu lansări programate pentru cea de-a doua jumătate a anului. Samsung în schimb a mai scăzut preţul modelelor Gear S3 lunile trecute, lucru care a dus la vânzări mai mari.

De asemenea, în această perioadă, Samsung a lansat aplicaţia Gear pentru iOS, oferind suport pentru ceasurile Gear S3 pe iOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult