Un doctor susține că ceasul lui Apple Watch i-a salvat viața

02.07.2020
Un doctor susține că ceasul lui Apple Watch i-a salvat viața
Foto: Pixabay

Un medic anestezist din California susține că ceasul lui Apple Watch i-a salvat viața după ce l-a ajutat să descopere o problemă pe care o avea la inimă.

Dr. Donald W. Milne, de la Antelope Valley Hospital, folosește un Apple Watch în primul rând pentru a-și monitoriza bătăile inimii în timp ce face mișcare. Bărbatul în vârstă de 66 de ani lucra la un aparat eliptic atunci când a simțit că îi este mai dificil să respire decât în mod obișnuit, transmite Apple Insider.

A folosit funcția EKG a ceasului pentru a genera o electrocardiogramă. Milne a observat apoi ceva suspect în grafic (ceva ce un utilizator obișnuit nu ar fi văzut), care nu a mai apărut mai târziu, după ce și-a făcut un nou EKG, în timp ce era relaxat. Bărbatul și-a făcut, preventiv, o programare la cardiolog.

Doctorul nu avusese în trecut probleme cu inima. După mai multe investigații, lui Milne i-a fost pus diagnosticul de boală coronariană cronică. Bărbatul va fi supus unei intervenții chirurgicale pe 13 iulie 2020.

Dacă nu descoperea la timp afecțiunea, Milnea risca să sufere un infarct puternic. „Apple Watch mi-a salvat clar viața”, a declarat el.

Funcția EKG a fost introdusă pe ceasul Apple odată cu lansarea generației a patra (Series 4) a dispozitivului.

Ceasurile Apple Watch au salvat mai multe vieți

Nu este prima dată când un smartwatch Apple salvează viața utilizatorului.

În februarie, anul curent, un astfel de ceas a alertat o adolescentă în legătură cu potențiale probleme la inimă. Tânăra a fost ulterior operată de tahicardie supraventriculară.

Anul trecut, funcţia de detecţie a căzăturilor de pe Apple Watch a salvat viaţa a doi tineri care au suferit un accident în timpul unei plimbări pe munte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult