ZTE Quartz: cel mai ieftin ceas cu Android Wear 2.0

11.04.2017
ZTE Quartz: cel mai ieftin ceas cu Android Wear 2.0

Primul smartwatch cu Android al companiei chineze ZTE se numeşte Quartz şi încearcă să se diferenţieze de alte modele anunţate în ultima vreme printr-un preţ mult mai accesibil. Acesta este probabil cel mai ieftin dispozitiv Android Wear 2.0 anunţat în ultimele câteva luni, după o avalanşă de ceasuri inteligente „de lux” anunţate în cadrul Baselworld în cadrul lunii martie.

În ciuda preţului mic de numai 200 de dolari americani, Quartz vine cu majoritatea funcţiilor pe care le oferă şi modelele mai luxoase, finisajele fiind factorul care face diferenţa. Ceasul ZTE vine echipat cu un display de 1,8” cu panou AMOLED, un corp de aluminiu şi o brăţară din cauciuc, toate fiind alăturate unui acumulator generos de 500 mAh. Cei care doresc să schimbe cureaua pot apela la orice model standard de 22mm.

La capitolul hardware intern avem de a face cu o configuraţie standard, bazată pe chipset-ul Snapdragon W2100 de la Qualcomm, 768 MB memorie RAM, 4 GB spaţiu de stocare, Bluetooth 4.1, WiFi, GPS şi rezistenţă la apă şi praf IP67. Va exista şi o variantă cu conectivitate 4G, care va costa cu 50 de dolari mai mult la raft.

ZTE Quartz va ajunge pe rafturile magazinelor din Statele Unite ale Americii începând cu data de 21 aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult