Backup-urile WhatsApp din cloud vor putea fi criptate end-to-end cu o parolă de 64 de caractere

11.09.2021
Backup-urile WhatsApp din cloud vor putea fi criptate end-to-end cu o parolă de 64 de caractere

Serviciul de chat WhatsApp va oferi posibilitatea de a securiza inclusiv copiile de siguranță din cloud ale istoricului cu o cheie de criptare unică, accesibilă doar utilizatorului. Astfel, fie că folosești WhatsApp pe Android și faci backup în Google Drive, fie că folosești aplicația pe iOS și faci backup în iCloud, pe lângă sistemele de securitate Apple și Google, aplicația îți va permite să criptezi conținutul care este stocat în cloud cu o cheie proprie.

Facebook va permite utilizatorilor să își cripteze backup-urile din WhatsApp

Această capabilitate de criptare la ambele capete va fi însă la alegerea utilizatorului și nu va fi activată implicit. Practic, vei avea de ales între două noi metode de criptare a backup-urilor. Vei putea alege o metodă automată, care lasă aplicația să genereze un cod unic de 64 de caractere care va fi apoi folosit pentru decriptare atunci când vei dori să accesezi backup-ul, sau vei putea introduce propriul cod de 64 de caractere complet personalizat.

Pe acesta din urmă va trebui însă să îl notezi și să nu îl pierzi, întrucât fără acesta nu vei mai putea accesa niciodată acele date din backup. Cheia poate fi însă stocată și pe un alt cloud, securizat cu o parolă.

Aceste metode de protecție a datelor nu sunt tocmai noi, însă utilizatorii care nu au avut până acum contact cu ele ar putea să le considere cam complicate. Rămâne de văzut cât de simplu va fi procesul de criptare al datelor odată ce WhatsApp primește această funcție în versiunea finală a aplicației.

Facebook spune că noile funcții de securizare vor fi lansate în următoarele câteva săptămâni, deci nu va trebui să așteptăm foarte mult până când vom vedea exact cum funcționează procesul. Această veste vine la scurt timp după ce compania Facebook s-a arătat interesată de o nouă metodă de criptare, care permite scanarea conținutului chat-urilor în mod anonim, probabil pentru colectarea de date pentru afișarea de reclame.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult