Cât ar pierde Twitter din capitalizarea bursieră dacă Trump n-ar mai posta

21.08.2017
Cât ar pierde Twitter din capitalizarea bursieră dacă Trump n-ar mai posta

Twitter ar putea pierde o capitalizare de piaţă de două miliarde de dolari dacă preşedintele Donald Trump nu ar mai posta mesaje de pe contul său, estimează James Cakmak, analist la Monness Crespi Hardt & Co, citat joi de Bloomberg.

 

Potrivit analistului, dacă Donald Trump nu ar mai posta mesaje pe Twitter ar fi afectată valoarea Twitter, iar investitorii ar renunţa la acţiunile companiei de teamă că sunt supraevaluate, dar numărul de utilizatori zilnici ai reţelei nu s-ar diminua.

 

Cakmak estimează că numărul zilnic de utilizatori este în jur de 125 de milioane, cu 30% mai puţin decât Snap. Twitter a anunţat, în iulie, că numărul zilnic de utilizatori a crescut cu 12% în al doilea trimestru din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut.

Trump are 36 de milioane de persoane care îl urmăresc şi a transmis peste 35.000 de mesaje de când şi-a făcut cont, în 2009.

Acţiunile Twitter au scăzut cu 14% de când Trump a câştigat preşedinţia Statelor Unite, pe 8 noiembrie. Capitalizarea de piaţă a companiei este de 11,7 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult