Cine este, de fapt, cel mai urmărit lider politic din lume pe Facebook

29.04.2020
Cine este, de fapt, cel mai urmărit lider politic din lume pe Facebook

Platformele de socializare au devenit extrem de importante în domeniul politic în ultimii ani. Se presupune că folosind reclame pe rețele de socializare, agenți de stat au putut influența alegerile din mai multe țări, inclusiv în SUA, iar mesajele politicienilor circulă mult mai repede prin intermediul acestor canale decât prin mass-media tradițională. Dar cine este însă cel mai influent lider politic în acest spațiu? Chiar dacă ne-am grăbi să spunem Donald Trump, întrucât este cel mai vizibil la nivel mondial, adevărul este că acesta se află abia pe locul al doilea.

Prim-ministrul Indiei, Narendra Mondi, este cel mai urmărit lider politic din lume pe platforma de socializare Facebook. Pagina sa oficială este urmărită de 45 de milioane de persoane în spațiul online, fiind urmat desigur de Donald Trump, care se află încă la o distanță mare, cu „numai” 27 de milioane de like-uri. Totuși, Trump deține recordul între politicieni la capitolul interacțiuni online, contul acestuia fiind de departe cel mai activ din lume atunci când vorbim despre comentarii și reacții.

Recent, Donald Trump a susținut că este numărul 1 pe Facebook înaintea vizitei sale din India de anul acesta, spunând că Mark Zuckerberg a spus că primul ministru Modi ar fi fost pe locul al doilea.

Pe locul al treilea la numărul de like-uri este Regina Rania a Iordaniei cu 16,8 milioane de like-uri, în timp ce pe locul al doilea la interacțiuni online este președintele Braziliei Jair Bolsonaro cu 205 milioane de interacțiuni pe ultimele 12 luni, în timp ce Donald Trump are 309 milioane de comentarii, like-uri și share-uri.

Totuși, Narendra Modi are un „reach” mai mare, întrucât postările sale ajung în medie la 1,7 milioane de fani, adică aproximativ 3,8% din comunitatea sa de pe Facebook. În același timp, președinele Braziliei ajunge la 956.000 de fani (din 10 milioane), în timp ce Trump ajunge doar la 877.000 de fani pe Facebook cu fiecare postare.

În ultima perioadă, profilurile de politicieni de pe Facebook a crescut. Cele mai mari creșteri le-au înregistrat paginile oficiale ale guvernelor din Austria, Estonia și Italia, care și-au dublat numărul de like-uri în luna martie, alături de primul ministru al Italiei Giuseppe Conte.

(via HindustanTimes)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News