E rândul Twitter să „cloneze” TikTok prin intermediul „Videos for You”

08.10.2022
E rândul Twitter să „cloneze” TikTok prin intermediul „Videos for You”

Twitter este în plin „scandal” cu Elon Musk, miliardarul dorind din nou să cumpere compania, iar reprezentanții săi fiind acum în dubii dacă să accepte din nou oferta inițială. Totuși, operațiunile rețelei de socializare nu sunt deloc afectate de această situație. În timp ce liderii companiei se ocupă de posibila tranzacție și detaliile din jurul lor, echipele de dezvoltare adaugă noi funcții pe Twitter. Una dintre ele ar fi o clonă de TikTok, pentru că asta pare să fie moda în social media anul acesta.

Clonele de TikTok ajung și pe Twitter

Twitter a introdus în aplicația de mobil ceva numit Videos for You, un carusel de clipuri video, care oferă utilizatorilor sugestii pe baza preferințelor lor sau tendințelor momentului. Practic, Twitter caută clipuri pe toată rețeaua și le servește rapid într-un loc ușor accesibil. Desigur, aceste clipuri, odată accesate, ocupă tot ecranul pe verticală și poți trece la următorul prin scroll de jos în sus.

Practic, Twitter clonează TikTok, exact așa cum a făcut și Meta cu Reels și YouTube cu Shorts. Aceasta nici măcar nu este prima dată când Twitter clonează funcții ale altor rețele de socializare. Fleets, clona sa de stories, a fost însă abandonată rapid, însă Twitter Spaces, clona de Clubhouse, încă există și pare să fie în continuare folosită.

Probabil că cei de la conducerea Twitter regretă acum închiderea Vine, rețea pe care o cumpăraseră în urmă cu multă vreme, care oferea ceva similar cu TikTok, dar cu mulți ani înainte: clipuri scurte într-un feed ușor de navigat.

Pentru început, clona de TikTok va fi disponibilă pe aplicația de iOS pentru cei care folosesc aplicația în limba engleză. Probabil că va fi lansată și pe Android și în alte limbi la scurt timp după. Primele impresii despre această funcție este că nu oferă recomandări la fel de bune precum TikTok, clipurile fiind mai degrabă alese pe baza popularității pe Twitter decât pe baza intereselor utilizatorilor care le primesc în feed.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult