Elon Musk se laudă cu succesul Twitter sub conducerea sa. Dezvăluie planurile de viitor

28.11.2022
Elon Musk se laudă cu succesul Twitter sub conducerea sa. Dezvăluie planurile de viitor

Elon Musk a publicat câteva slide-uri dintr-o prezentare pe care a ținut-o pentru angajații Twitter chiar pe contul său de pe rețeaua de socializare. Acesta a dezvăluit câteva statistici pozitive din ultimele câteva săptămâni, de când a preluat controlul companiei, dar și planurile sale de viitor. Întrucât nu avem acces la întreaga prezentare, nu știm cum a susținut Musk această prezentare, însă ceea ce avem disponibil este în ton cu declarațiile miliardarului din ultimele câteva luni.

Twitter 2.0 va începe tranziția către clona de WeChat pe care Elon Musk și-o dorește

Se pare că Musk este mulțumit de evoluția Twitter din ultima perioadă. Acesta se laudă cu faptul că Twitter înregistrează un val mare de înscrieri de conturi noi. Acesta a dezvăluit că în ultimele 7 zile au fost înscrise câte 2 milioane de conturi pe zi, o creștere de 66% față de aceeași perioadă a anului precedent. Apoi, utilizarea serviciului este de asemenea în creștere, cu 8 miliarde de minute active pe zi în ultima săptămână, creștere de 30% de la an la an. Și numărul de utilizatori activi „monetizabili” a crescut la 253 milioane, în timp ce conturile false încep să scadă în număr.

Mai interesant decât aparentul succes al Twitter sub conducerea lui Musk este viitorul platformei, sau Twitter 2.0, așa cum îl numește noul CEO. Acesta spune că dorește să transforme reclamele de pe platformă în entertainment, în timp ce conținutul video va deveni o prioritate pentru dezvoltare. Aceste eforturi sunt parte a planului de a transforma Twitter dintr-o rețea de socializare obișnuită în „The Everything App”, aplicația care să ofere tot ce are nevoie un utilizatori, la fel ca WeChat din China.

La capitolul funcții noi, Musk dorește să implementeze mesajele private criptate pe Twitter, posibilitatea de a publica conținut „longform”, adică articole întregi, nu doar scurte mesaje, în timp ce relansarea Twitter Blue pentru verificare este în plan pentru viitorul apropiat. Nu în ultimul rând, pentru a transforma Twitter într-un soi de WeChat, Musk dorește să implementeze plăți prin intermediul aplicației. Nu este clar sub ce formă va apărea această funcție, însă cel mai probabil este vorba tot despre coduri QR. Toate telefoanele moderne folosesc deja NFC pentru plăți, așa că plata prin Twitter ar trebui să rezolve o problemă acolo unde aceste plăți nu sunt posibile.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult