Facebok Messenger va primi o versiune desktop, integrare WhatsApp şi Instagram şi noi funcţii pe mobil

01.05.2019
Facebok Messenger va primi o versiune desktop, integrare WhatsApp şi Instagram şi noi funcţii pe mobil

Platforma Messenger este considerată o componentă separată în cadrul Facebook, iar aceasta va primi de asemenea îmbunătăţiri în perioada următoare. Se pare că Facebook a realizat că a ignorat foarte mult spaţiul desktop în ultima perioadă, fiind anunţată în cadrul F8 şi o versiune pentru computere a aplicaţiei Messenger, alături de noi capabilităţi în cadrul acesteia, în special în varianta pentru mobil.

În primul rând, Facebook doreşte ca Messenger să fie o aplicaţie foarte uşor de instalat şi foarte rapidă. În consecinţă, compania a pornit programul „Lightspeed”, care doreşte să micşoreze aplicaţia şi să o facă mult mai performantă. Atunci când va fi lansat noul Messenger, acesta va ocupa doar 30 MB în varianta de mobil şi va putea fi deschisă în doar 1,3 secunde. Noua versiune va debuta pe iOS, unde nu există momentan Facebook Messenger Lite.

Printre funcţiile noi pe care Facebook Messenger le primeşte se numără tabul „friends”, unde apare conţinut de pe celalalte reţele de socializare ale companiei, publicat exclusiv de către prietenii apropiaţi. Aici vor apărea noile Stories şi noile fotografii sau link-uri pe care aceştia le publică pe news feed.

În interiorul mesajelor, va exista acum posibilitatea de a crea videoconferinţe pentru a urmări alături de prietenii din grup clipuri video. Desigur, va exista în continuare posibilitatea de chat, pentru cei care nu vor să folosească apeluri video. Pentru a fi conectat cu prietenii indiferent de dispozitiv, compania promite şi o aplicaţie desktop pentru Windows şi macOS, care va funcţiona foarte similar cu versiunea pentru tablete a aplicaţiei, oferind majoritatea funcţionaliilor de pe mobil.

Pentru cei care au prieteni pe toate reţelele de socializare Facebook, Messenger va deveni o aplicaţie universală pentru conversaţii. Aceasta va permite schimbul de mesaje atât între utilizatorii de Facebook, cât şi între cei de Facebook şi cei care folosesc Instagram sau WhatsApp. Cu această ocazie, Facebook a confirmat că lucrează pentru a implementa criptare la ambele capete pentru conversaţiile de pe Messenger, însă nu există un program pentru când va fi această funcţie gata. Momentan, aplicaţia messenger permite aşa numitele „conversaţii secrete” care sunt criptate, însă scopul final este ca întreaga aplicaţie să ofere implicit chat-uri securizate.

Toate aceste funcţii şi noua aplicaţie urmează să fie lansate în cursul acestui an, însă nu este clar dacă toate vor fi lansate simultan, sau vom primi pe rând fiecare funcţie în parte.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult