Facebook a cenzurat, pentru nuditate, imaginea unei statui care datează din paleolitic

02.03.2018
Facebook a cenzurat, pentru nuditate, imaginea unei statui care datează din paleolitic

Reţeaua de socializare Facebook a eliminat din fluxul său de informaţii fotografia unei Venus din paleolitic, o sculptură veche de 30.000 de ani, informează Mediafax.

 

După ce a cenzurat celebrul tablou „L’origine du monde”, realizat de Gustave Courbet, şi sculptura Mica Sirenă, amplasată pe o stâncă în portul oraşului Copenhaga, compania Facebook a făcut acelaşi lucru cu imaginea acestei sculpturi, anunţă reprezentanţii Muzeului de istorie naturală din Viena, unde este expusă Venus din Willendorf, considerată o capodoperă a artei paleolitice.

 

Statueta reprezintă o figură feminină voluptuoasă şi goală şi a fost descoperită în satul austriac de la care a primit şi numele, la începutul secolului al XX-lea. Potrivit muzeului, statueta „este reprezentarea preistorică a femeii cea mai populară şi cunoscută în lume”.

 

 

Reţeaua Facebook a suprimat imaginea acesteia dintr-un mesaj publicat, la sfârşitul lunii decembrie, de o activistă din lumea artei italiene, Laura Ghianda, au spus reprezentanţii muzeului, care au confirmat pentru AFP o informaţie apărută în publicaţia specializată Art Newspaper.

 

Reprezentanţii muzeului au mai spus, însă, că instituţia nu a fost niciodată afectată direct de cenzura Facebook, mai ales că pe contul acesteia există un mesaj recent care vorbeşte despre „pornografia în epoca de piatră”.

 

CITEŞTE ŞI: Facebook interzice reclamele la bitcoin. Iată lista tuturor lucrurilor pe care nu ai voie să le promovezi cu bani pe reţeaua de socializare

 

Facebook este criticată regulat pentru conţinuturile pe care le autorizează sau nu pentru difuzare.

 

Pe 15 martie, justiţia franceză trebuie să se pronunţe asupra cazului unui internaut, care a dat în judecată Facebook pentru că i-a închis contul, după ce el a publicat imaginea unui celebru tablou de Gustave Courbet, „L’origine du Monde”, care ilustrează părţile intime ale unei femei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult