Facebook oferă recompense de până la 40.000 de dolari pentru descoperirea altor cazuri „Cambridge Analytica”

11.04.2018
Facebook oferă recompense de până la 40.000 de dolari pentru descoperirea altor cazuri „Cambridge Analytica”

Cei care descoperă moduri în care părţi terţe abuzează de datele utilizatorilor de Facebook pot primi recompense de până la 40.000 de dolari.

 

Noul program se numeşte Data Abuse Bounty şi a fost lansat ca urmare a scandalului Cambridge Analytica.

Pentru a putea obţine recompensa, „vânătorii” trebuie să prezinte dovezi clare ale unor cazuri în care aplicaţii colectează date de pe Facebook şi le transferă către o altă entitate, pentru a fi vândute, folosite pentru înşelătorii sau propagandă politică.

 

Foto: Nicolas LB/Unsplash

 

Compania se obligă să închidă aplicaţiile respective, să demareze proceduri legale împotriva acestora şi să îi informeze pe cei afectaţi de incidente.

 

Cea mai mică recompensă care poate fi primită în acest program este de 500 de dolari. Nu există un prag maxim, dar, potrivit CNBC, Facebook promite să plătească până la 40.000 de dolari.

 

Compania are şi alte programe prin intermediul cărora oferă recompense pentru descoperirea unor vulnerabilităţi sau probleme care ţin de funcţionarea corectă a serviciilor Facebook. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult