Facebook renunță la „avatarul video”, introduce avatarele 3D Meta

01.02.2022
Facebook renunță la „avatarul video”, introduce avatarele 3D Meta

Platforma Facebook primește actualizări de interfață destul de rar, iar unul dintre motive pare să fie faptul că utilizatorii își exprimă destul de des aversiunea pentru schimbare pe platformă. Astfel, după lansarea noului Facebook, compania a încercat să aducă doar modificări minore, reparând ce nu funcționează treptat. Acum însă vin schimbări la nivelul pozelor de profil. Pe de-o parte, Facebook renunță la posibilitatea de a pune un clip video ca imagine principală pe cont, pe de altă parte, avem noi opțiuni sub forma avatarelor 3D.

Video ca imagine de profil pe Facebook va dispărea în curând

Începând cu data de 7 februarie, clipurile video folosite drept imagini de profil nu vor mai putea fi redate. Toate profilurile de Facebook care folosesc această funcție vor rămâne doar cu imaginea statică care reprezintă o captură de ecran din clipul ales inițial. Se pare că deja posibilitatea de a seta un video drept imagine de profil fusese dezactivată fără niciun anunț, cu ceva timp în urmă.

Această capabilitate a fost lansată în 2015, când Facebook încă folosea versiunea veche a interfeței, cu alb și albastru, care a fost preferată de mulți dintre utilizatori față de cea nouă, cu butoane mari și care permite folosirea „dark mode”.

Avatarele 3D pentru Metaverse vor putea fi folosite pe toate platformele companiei

Totuși, Facebook vine cu noi opțiuni pentru personalizarea profilurilor personale. Avatarele 3D Meta, care vor fi folosite în Metaverse și VR, pot acum fi folosite pentru a realiza imagini de profil pentru conturile de Facebook, Instagram sau Messenger. Acestea apar însă doar pentru utilizatorii din SUA, Canada și Mexic, dar vor fi lansate în timp în toată lumea.

Noile avatare nu sunt foarte diferite față de cele 2D pe care Facebook le folosea deja pentru realizarea de sticker-e, însă acum sunt 3D și includ mai multe opțiuni de personalizare, cât și disponibilitate cross-platform pe toate canalele companiei. Poți de asemenea să realizezi noi sicker-e cu avatarul tău 3D pe care să le publici în comentariile postărilor sau să le trimiți prietenilor în chat-uri.

sursa: Phone Arena, The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult