Facebook și Twitter au șters un clip de pe conturile lui Donald Trump pentru dezinformare

07.08.2020
Facebook și Twitter au șters un clip de pe conturile lui Donald Trump pentru dezinformare

În ultimele câteva luni, Twitter, platforma preferată de socializare a lui Donald Trump, a intrat în conflict cu autoritățile americane pentru că a limitat mai multe postări ale președintelui SUA pe baza dezinformării și instigării la violență. În același timp, Facebook s-a distanțat de astfel de acțiuni, Mark Zuckerberg spunând că nu este treaba rețelei de a verifica ceea ce spun politicienii. Ei bine, Facebook a șters pentru prima dată o postare de pe contul lui Donald Trump din cauza dezinformării, în timp ce Twitter i-a limitat unul dintre conturi până când echipa sa nu a șters o postare identică de pe platformă.

Respectivul articol publicat pe pagina oficială de Facebook a lui Donald Trump făcea parte dintr-o serie de clipuri extrase dintr-un interviu de pe Fox News din cadrul emisiunii Fox & Friends. Donald Trump spunea în respectivele clipuri că virusul (COVID-19) va „dispărea” și că motivul pentru care nu se deschid școlile este legat de dorința Democraților de a le ține închise pentru a afecta alegerile prezidențiale din această toamnă. Un clip similar a fost urcat și pe contul de Twitter TeamTrump.

Trump spune că școlile ar trebui deschise deoarece copiii sunt imuni la COVID-19

Atât Facebook, cât și Twitter au considerat că respectivul clip reprezintă o încălcare a regulamentului însă din cauza unei fraze care are un conținut foarte controversat. Trump a spus că copiii sunt aproape imuni la COVID-19:

„Copiii sunt aproape, și aș spune complet, dar sunt aproape imuni la această boală. Copiii nu au o problemă, pur și simplu nu au o problemă”, a declarat Donald Trump pentru Fox News.

Gizmodo a aflat de la Twitter că respectiva postare a fost ștearsă din cauză că răspândea dezinformare despre COVID-19:

„Tweet-ul de pe contul @TeamTrump încălca Regulamentul Twitter referitor la dezinformarea pe subiecte legate de COVID-19. Deținătorul contului trebuie să șteargă Tweet-ul înainte să poată posta din nou.”

Washington Post are și un răspuns de la reprezentanții Facebook:

„Clipul includea informații false și spunea că un anumit grup de persoane este imun la COVID-19, ceea ce este o încălcare a regulamentului despre dezinformarea periculoasă pe tema COVID.”

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult