Facebook va primi transmisii video live la 360 de grade. Prima va fi realizată de National Geographic

13.12.2016
Facebook va primi transmisii video live la 360 de grade. Prima va fi realizată de National Geographic

Transmisiile video live prin intermediul Facebook sunt disponibile de la începutul anului acesta pentru toţi utilizatorii, însă în curând vom putea să transmitem materiale video în 360 de grade. Deja Facebook testează deja funcţionalitatea prin intermediul unor pagini oficiale, urmând ca în câteva luni să fie disponibilă pentru oricine are acces la o cameră video pentru filmări la 360 de grade. Prima transmisie va fi realizată pe pagina National Geographic, care va prezenta finalul experimentului Mars Society în această seară.

Mars Society este un grup care doreşte să promoveze ideea colonizării planetei Marte. Organizaţia a realizat un experiment în care au fost implicaţi opt cercetători, care au stat 80 de zile în izolare, simulând traiul pe Planeta Roşie în capsule similare cu cele pe care le-ar folosi într-o călătorie reală.

Experimentul a pornit în luna septembrie, iar National Geographic va prezenta într-o transmisie video la 360 de grade momentul în care cei 8 oameni de ştiinţă vor părăsi zona în care a avut loc experimentul. Momentan, Facebook nu a integrat capabilitatea de transmisie a materialelor video la 360 de grade în regim live în API-urile sale, această transmisie fiind doar primul test public.

În funcţie de feedback-ul pe care îl va primi, probabil că şi alte pagini vor primi acces la această funcţie înainte de debutul public. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult