Instagram desktop primește două funcții mult așteptate

13.04.2020
Instagram desktop primește două funcții mult așteptate

Instagram a fost una dintre primele rețele de socializare care s-a concentrat pe ideea de „mobile first”, rețeaua fiind imposibil de accesat inițial prin intermediul unui computer. Versiunea Instagram desktop a apărut foarte târziu, dar până de curând avea acces limitat la funcții. Se pare însă că Facebook dorește să îmbunătățească experiența de utilizare în browser, oferind de câteva zile două noi funcții: posibilitatea de a folosi mesageria privata și posibilitatea de a urmări stream-uri live.

Funcția de mesagerie pe Instagram desktop era în testare de câteva luni deja, o parte dintre utilizatori primind acces la o versiune nefinisată a acesteia. Aceasta oferă o experiență de utilizare similară cu cea de mobil, oferind posibilitatea de a trimite link-uri, gif-uri animate, pictograme emoji și clipuri video și fotografii. Totul se face dintr-o interfață web similară cu cea a serviciului Facebook Messenger, probabil infrastructura împărtășind multe aspecte comune.

De altfel, nu este niciun secret faptul că Facebook plănuiește să conecteze cele trei servicii de chat pe care le deține: Messenger, Instagram DM și WhatsApp. Chiar dacă momentan nu au apărut noutăți despre acest lucru, planul pare să meargă înainte. Cu acces de pe mobil și de pe web la toate cele trei servicii, nu rămâne acum decât să apară posibilitatea de a trimite mesaje între cele trei.

Cei care au cel mai mult de câștigat de pe urma acestor funcții care vin în sfârșit și pe desktop sunt desigur cei care lucrează în domeniul social media și administrează pagini de brand pentru diverse companii. Aceștia pot acum să își desfășoare activitatea de la birou, direct cu o tastatură și un monitor mare, fără să fie nevoiți să facă asta de pe un smartphone.

Și în tranziția Instagram către o versiune desktop mai folositoare, Facebook a mai activat o funcție pentru varianta web: livestream-urile. Chiar dacă nu poți porni un livestream de pe desktop, unde probabil că ai putea avea acces la o cameră mai performantă, poți acum să redai un video live. Până în prezent, pentru a vedea astfel de conținut era necesară accesarea Instagram exclusiv de pe un smartphone.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult