Probleme pentru imperiul lui Mark Zuckerberg: Adolescenții au abandonat Facebook

17.08.2022
Probleme pentru imperiul lui Mark Zuckerberg: Adolescenții au abandonat Facebook
Foto: Profimedia Images

Adolescenții folosesc tot mai mult internetul, dar nu și Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, potrivit unui studiu realizat de Pew Research Center.

Potrivit cercetării, doar 32% dintre adolescenții americani cu vârste cuprinse între 13 – 17 ani mai utilizează rețeaua de socializare condusă de Mark Zuckerberg. Prin comparație, în studiul realizat de organizație în perioada 2014 – 2015 procentul era de 71%.

Rețelele de socializare preferate de adolescenți sunt Instagram și Snapchat. „Adolescenții nu mai găsesc valoare în Facebook”, a declarat Jules Terpak, o creatoare de conținut pentru Generația Z și editorialist la The Washington Post. Potrivit ei, adolescenții asociază platforma cu părinții lor.

Chiar și în 2013, când 77% dintre adolescenți foloseau Facebook, majoritatea aveau sentimente negative față de platformă, potrivit Pew. Aceștia priveau rețeaua socială mai degrabă ca pe o obligație, nu ca pe o platformă captivantă.

Compania știe că viitorul său este în pericol

Un studiu intern realizat de Facebook a oferit rezultate similare, potrivit informațiilor furnizate de fosta angajată Frances Haugen. Utilizarea aplicației Facebook de către adolescenți scăzuse cu 19% din 2019 până în 2021. Compania estima că va urma un declin de 45% până în 2023.

Sursa: Pew Research Center

„Majoritatea tinerilor adulți percep Facebook ca pe un loc pentru oameni de 40 – 50 de ani”, arăta un document intern al Facebook obținut de publicația The Verge. Același document arăta că pentru tinerii adulți conținutul de pe Facebook este „plictisitor, înșelător și negativ”.

Veștile sunt proaste pentru cea mai mare rețea de socializare online, care se bazează pe veniturile venite din publicitate, iar cel mai important segment demografic este publicul comercial, compus din oameni cu vârste de 18 – 49 de ani.

Din fericire pentru Meta, conglomeratul care deține Facebook, 62% dintre adolescenți folosesc Instagram, o altă rețea de socializare deținută de companie. Numărul acestora a crescut față de 2014 – 2015, când 52% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani utilizau platforma.

De departe cea mai populară platformă pentru adolescenți este YouTube (95% o folosesc), urmată de TikTok (67%). Totodată, 59% dintre persoanele cu vârste de 13 – 17 ani folosesc Snapchat.

Sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult