Răspunsul Google la Tik Tok: Shorts creat pe platforma Youtube

13.04.2020
Răspunsul Google la Tik Tok: Shorts creat pe platforma Youtube

Platforma TikTok se bucură de un succes enorm la nivel mondial, aplicația fiind descărcată deja de peste 1 miliard de ori. Astfel, nu este de mirare faptul că YouTube și alte companii precum Facebook încearcă să capitalizeze pe baza acestui succes, introducând funcții similare în aplicațiile lor pentru telefoane mobile. Se pare însă că YouTube are în plan să lanseze noua componentă „Shorts” foarte curând, cu o bibliotecă de muzică semnificativ mai mare.

Succesul TikTok la început s-a bazat pe faptul că puteai folosi muzică pe post de fundal, dintr-o selecție destul de mare de melodii. În cazul YouTube Shorts, biblioteca de muzică ar fi semnificativ mai vastă, întrucât YouTube este gazda multor artiști și case de discuri la nivel mondial, atât pentru videoclipuri, cât și pentru muzică în format audio prin intermediul serviciului YouTube Music.

Se pare că YouTube plănuiește să integreze noua secțiune YouTube Shorts direct în aplicația pentru mobil, ca un flux video separat de cel principal, unde utilizatorii vor putea publica clipuri „scurte”, fapt care a inspirat și numele. Probabil că pentru început, creatorii de conținut celebri vor primi acces la această funcție, pentru a fi încurajați să publice clipuri și aici, în cazul în care făceau deja asta pe TikTok.

Desigur, rămâne de văzut cât de robuste vor fi instrumentele de editare. TikTok a reușit să devină atât de popular și datorită interfeței simple a aplicației, care permite oricui să creeze un clip scurt în câteva minute. Numele YouTube nu este tot timpul atribuit succesului, asemeni multor alte produse de la Google.

De exemplu, YouTube Gaming a fost un adevărat eșec, întrucât nu a reușit să atragă publicul care activează în principal pe Twitch. Interfețele web și mobile erau inferioare, iar limitele platformei au ținut mulți creatori de conținut departe. Secțiunea Gaming a fost refăcută complet, iar aplicația de mobil închisă la scurt timp după lansare.

YouTube Shorts ar trebui să se lanseze cândva în cursul anului 2020.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult