Twitter impune limite de postări utilizatorilor. Cei care plătesc pot folosi rețeaua mai mult

03.07.2023
Twitter impune limite de postări utilizatorilor. Cei care plătesc pot folosi rețeaua mai mult

Twitter implementează un nou regulament de utilizare al rețelei de socializare, care va limita numărul de postări la care au acces utilizatorii. Practic, în funcție de tipul de cont, Twitter va implementa limite de postări pe care le poți vedea într-o singură zi. Desigur, cei care plătesc mai mult vor avea acces la mai multă activitate pe platformă, în timp ce utilizatorii care nu plătesc vor atinge limita mult mai repede.

Utilizatorii de Twitter care nu plătesc pot vedea maximum 1.000 de postări pe zi

Elon Musk spune că aceste limitări au venit în urma boților care citesc conținutul de pe Twitter pentru antrenarea de AI sau manipulare a platformei. Aceste limite sunt însă temporare, până când se vor găsi soluții mai eficiente pentru a opri citirea rețelei în astfel de scopuri.

Inițial , Twitter a implementat limite de citire a unui număr de 6.000 de postări pe zi pentru utilizatorii verificați (care plătesc lunar pentru Twitter Blue), 600 de postări pe zi pentru utilizatori neverificați și 300 de postări pe zi pentru cei cu conturi noi. Astfel, dacă depășești numărul de postări afișate pentru tipul tău de cont, Twitter va refuza să mai livreze alte postări noi în fluxul de știri.

Limita a fost crescută deja de două ori, la 8.000/800/400 de postări în funcție de conturi și apoi din nou la 10.000/1.000/500, care pare că rămâne valabilă până la noi modificări. Se pare că media zilnică pentru majoritatea utilizatorilor este oricum de 1.000 de postări pe zi.

Pe lângă faptul că Twitter încearcă să își protejeze rețeaua de manipulare și „scraping”, Musk a mai sugerat și că această modificare face un favor utilizatorilor care sunt „dependenți” de Twitter. Fostul CEO al companiei și acționarul majoritar al acesteia, spune că face „o faptă bună pentru omenire” și că utilizatorii de Twitter dependenți de rețea ar trebui să „meargă afară”.

Având în vedere activitatea sa de pe Twitter din ultimii ani, probabil că mulți sunt de părere că și Musk ar trebui să mai ia din când în când pauze de la Twitter. Totuși, în loc să posteze mai puțin, Musk a cumpărat rețeaua și pare să fie mai activ ca niciodată. Desigur, limitările utilizatorilor obișnuiți nu i se aplică și lui Musk. Deși nu este confirmat, mai mult ca sigur, contul său poate vedea postări nelimitate. De altfel, în software-ul mașinilor Tesla există un „Elon Mode”, care permite condusul autonom fără mâini pe volan, ceva ilegal în toate țările unde permit mașinilor Tesla să opereze în acest fel.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult