Twitter lansează Twitter Blue, un abonament lunar care oferă acces la noi funcții

28.05.2021
Twitter lansează Twitter Blue, un abonament lunar care oferă acces la noi funcții

Rețeaua de socializare Twitter va lansa primul său serviciu pe bază de abonament. Acesta se numește Twitter Blue și permite utilizatorilor acces la câteva funcții premium, pe care ceilalți utilizatori nu le au. Este interesant însă că abonamentul nu scade numărul de reclame afișate, ci doar oferă acces la funcționalități de personalizare a experienței de utilizare a aplicației pentru mobil, plata putând fi realizată direct prin App Store sau Google Play.

Twitter testează abonamentul lunar Twitter blue pentru rețeaua sa de socializare

Twitter Blue nu a fost dezvăluit sau anunțat oficial, însă anumiți utilizatori au primit acces la abonament prin intermediul App Store, fiind deja disponibilă posibilitatea de a plăti. Imediat ce plătești pentru Twitter Blue, funcțiile oferite de acesta devin disponibile imediat, iar oferta nu este tocmai atrăgătoare pentru publicul larg.

De exemplu, poți salva diverse Tweet-uri în liste numite „colecții”, care pot fi organizate pe categorii. Astfel, vei putea să te întorci mai rapid la anumite mesaje publicate pe rețeaua de socializare. Apoi, ai acces la posibilitatea de a-ți personaliza culoarea profilului, cât și pictograma afișată în meniul telefonului. Există o selecție limitată de culori pentru personalizare: șase pentru profil și opt pictograme colorate.

Probabil cea mai importantă funcție, pe care și-o doresc cât mai mulți utilizatori de Twitter, se numește Undo Tweet, și face exact ceea ce sugerează numele. Îți permite să ștergi rapid un tweet dacă a fost trimis din greșeală. De altfel, puteai face asta oricum prin funcția Delete, dar Undo Tweet ar putea fi un proces mai rapid. Totuși, nu ai decât o fereastră scurtă în care poți să ștergi un tweet deja trimis.

Ce și-ar dori de fapt utilizatorii de Twitter este însă o funcție „edit”, care să îți permită să corectezi greșeli din mesajele deja publicate. Se pare că nici măcar un abonament plătit nu permite asta momentan.

Costul abonamentului este de 14,99 lei pe lună.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult