Un trend online pericolos: Tinerele se pozează pe clădiri foarte înalte pentru a face senzaţie pe reţelele de socializare

Victoria Odintsova, un model de 23 de ani din Rusia, a realizat o şedinţă foto în Dubai pentru care a fost criticată dur pe internet. Ea a urcat pe Cayan Tower, care are o înălţime de 306 metri, şi s-a lăsat filmată în timp ce atârna în gol, agăţată doar de mâna unui bărbat, fără nicio altă măsură de protecţie. După cum se vede din înregistrare, partenerul de cascadorie al Victoriei ţine în cealaltă mână telefonul cu care o filmează. 

 

Rusia se află pe locul doi în topul ţărilor cu cele mai multe decese cauzate de selfie-uri, iar principala cauză a acestora o reprezintă chiar căderea de la înălţime. 

Odintsova are peste 3,2 milioane de fani pe Instagram, dar cascadoria tinerei nu i-a încântat pe aceştia. „Cum poţi să îşi baţi joc de viaţa ta aşa? Dacă eram părintele tău te altoiam, pe tine şi pe idiotul cu care ai făcut asta”, a scris cineva pe Instagram.

 

 

Odintsova a fost acuzată că a copiat un trend online periculos, deschis de o altă tânără din Rusia, numită Angelina Nikolau. Aceasta din urmă a devenit celebră după ce şi-a făcut selfie-uri de pe clădiri şi structuri foarte înalte.

 

Unul dintre brandurile care colabora cu modelul a încetat contractul cu tânăra după acest incident, iar o altă firmă cu care lucrează a criticat comportamentul ei. 

 

Priceonomics a analizat cazurile de decese legate de selfie-uri din 2014 şi 2015. Informaţiile au fost extrase din diferite surse, fiind găsite 49 de cazuri confirmate. Principalele trei cauze ale deceselor legate de selfie-uri sunt: căderea de la înălţime (16 cazuri), înec (14 cazuri) şi accidente în care sunt implicate trenuri (8 cazuri).

 

 

Sursa: Statista

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult