X/Twitter va confirma identitatea utilizatorilor pe baza „buletinului”

19.08.2023
X/Twitter va confirma identitatea utilizatorilor pe baza

Ne apropiem de aniversarea de un an de când Elon Musk a cumpărat Twitter și deja de o lună de când rețeaua și-a schimbat numele în „X”. După multe luni în care compania a încercat să creeze un spațiu în care toți utilizatorii sunt verificați contra-cost, limitând chiar și nivelul de expunere ale conturilor neverificate, rețeaua pare că se pregătește pentru o verificare mai avansată, prin intermediul unei cărți de identitate.

Noua metodă de verificare vine în urma eșecului verificării pe baza unui abonament lunar

Întrucât „verificarea” pe X este acum doar contra cost, oricine poate să își schimbe numele contului în cel al unei celebrități și apoi să plătească abonamentul lunar pentru a putea să se dea drept acea persoană. Acest lucru a aruncat rețeaua în haos, fiind uneori foarte greu să îți dai seama dacă mesajele pe care le întâlnești în fluxul de știri X sunt sau nu ale persoanei reale.

Pentru a combate asta, compania se pregătește să ceară o fotografie cu cartea de identitate sau alt document care poate să confirme identitatea utilizatorului, alături de un selfie. Mai mulți utilizatori au descoperit mențiuni despre acest nou tip de verificare, care va încerca, din nou, să combată furtul de identitate pe platformă.

Procesul ar trebui să fie destul de simplu, însă poate if realizat doar de pe dispozitive echipate cu camere foto, deci probabil că majoritatea vor folosi un smartphone. Trebuie ca documentul să fie unul oficial, emis de guvern, și ca persoana care trimite fotografia să fie aceeași cu cea din poza cărții de identitate.

Pentru a verifica aceste informații, X va apela la o companie terță, Au10tix, care va automatiza procesul și va asigura că totul este corect. Imaginile trimise către X vor fi păstrate de Au10tix timp de 30 de zile. Datele nu vor fi folosite în scopuri de marketing, ci doar pentru a împiedica furtul de identitate.

Având în vedere că aceste mesaje sunt deja integrate în codul X, ne putem aștepta la implementarea noii funcții în viitorul apropiat.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult