3D Mark Sling Shot: un nou test pentru dispozitive mobile high-end

20.03.2015
3D Mark Sling Shot: un nou test pentru dispozitive mobile high-end

Se pare că Futuremark consideră că actualul test de performanţă 3D Mark pentru Android începe să fie depăşit. Întrucât au început să apară noi chipset-uri puternice precum Snapdragon 810, Exynoss 7420 şi NVIDIA Tegra X1, a venit momentul pentru un test mai solicitant: 3D Mark „Sling Shot”. Acesta foloseşte aceleaşi teste pe care le putem găsi în varianta pentru PC-uri a lui 3D Mark şi reuşeşte să „îngenuncheze” orice hardware mobil disponibil în acest moment.

Testul Sling Shot trebuie descărcat separat din Google Play. Acesta rulează în propria aplicaţie şi necesită un download adiţional de aproximativ 200 MB. Demonstraţia prezintă un port spaţial şi navete redate cu un nivel ridicat de detalii care trec prin acesta. Pe un smartphone LG G Flex 2, care dispune de chipset-ul Snapdragon 810, testul rulează pe cele mai înalte setări (rezoluţie de randare de 2560 x 1440 pixeli) cu aproximativ 8-10 cadre pe secundă. Probabil că acesta va fi testul suprem pentru smartphone-uri timp de câţiva ani buni.

3D Mark „Sling Shot” rulează folosind instrucţiuni OpenGL ES 3.0 sau 3.1 şi include teste de framerate şi fizică. Spre diferenţă de predecesorul său, există acum şi un grafic foarte util, care prezintă mai mulţi parametri utili. Poţi urmări un grafic în care este listată frecvenţa procesorului pe parcursul testării, un grafic care prezintă consumul de baterie, cât şi acurateţea simulării de fizică.

Deşi probabil că pentru dispozitivele actuale testul Sling Shot este puţin cam pretenţios, însă acesta va fi un test perfect pentru dispozitivele din viitor. În cazul în care doriţi să încercaţi noul benchmark, acesta este disponibil pe Google Play Store, complet gratuit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult