„404 Not Found” – Firefox testează un remediu universal pentru paginile web care nu pot fi afişate

05.08.2016
„404 Not Found” - Firefox testează un remediu universal pentru paginile web care nu pot fi afişate

Mozilla Firefox ar putea avea în curând un atu valoros în faţa altor web browsere populare: capacitatea de a afişa pagini web chiar şi atunci când acestea nu pot fi accesate pe serverul website-ului vizitat.

Aflat deocamdată la stadiu de Proiect Pilot, noul serviciu adresat utilizatorilor Firefox promite să înlocuiască paginile web inaccesibile la folosirea link-urilor găsite în listele de căutări cu versiuni mai vechi ale acestora, extrase din arhivele Wayback Machine.

Cunoscut şi după numele The Internet Archive, Wayback Machine pune la dispoziţie un catalog impresionant numărând peste 498 miliarde de pagini web, arhivate la diferite intervale de timp pentru a arăta cum au evoluat internetul de-a lungul timpului. Din păcate, nu toate paginile dintr-un website pot fi găsite în catalogul Wayback Machine, astfel că remediul propus de Firefox nu poate fi decât unul parţial.

Potrivit dezvoltatorului Mozilla, noua funcţie pentru afişarea de versiuni mai vechi ale paginilor web inaccesibile va fi introdusă curând şi în versiunea Firefox oficială.

Muzeul viruşilor pentru PC – vezi efectele celor mai temute forme de malware de acum mulţi ani

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult