50% dintre iPhone-uri şi iPad-uri au trecut deja la iOS 9.0

22.09.2015
50% dintre iPhone-uri şi iPad-uri au trecut deja la iOS 9.0

Rata de adopţie pentru noul iOS 9.0 a depăşit toate recordurile precedente ale sistemului de operare. La numai 24 de ore de la lansare, acesta era deja instalat pe 12% din dispozitivele de pe piaţă, iar acum, la mai puţin de o săptămână, se regăseşte pe jumătate dintre acestea. Apple a declarat că acest depăşeşte rata de adopţie a tuturor sistemelor de operare din trecut, fie că este vorba despre cele mobile sau pentru computere.

iOS 8 nu s-a bucurat de acelaşi succes în urmă cu un an. Acesta a atins 47% după trei săptămâni în libertate, o performanţă pe care iOS 9 a depăşit-o în doar câteva zile. Dacă ritmul adopţiei noului software rămâne constant, în următoarele zile versiunea 9.0 ar putea depăşi chiar şi performanţa de instalare pe 63% dintre dispozitive, pe care 8.0 a atins-o abia în două luni anul trecut. În continuare, motivul pentru care iOS 9 este adoptat atât de repede de majoritatea utilizatorilor este faptul că necesită mult mai puţin spaţiu liber pe dispozitiv pentru instalare. De asemenea, perioada de beta a dus la rezolvarea majorităţii problemelor înainte de lansare.

Se pare că Apple a livrat un sistem de operare foarte apreciat, iar noile modele iPhone 6S şi 6S Plus sunt pe cale să aibă parte de mai mare debut al companiei de până acum. Având programat pentru luna noiembrie lansarea noului iPad Pro, Apple are parte de un sfârşit de 2015 foarte aglomerat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult