Abia lansat oficial, iOS 15 vine la pachet cu un bug sâcâitor

23.09.2021
Abia lansat oficial, iOS 15 vine la pachet cu un bug sâcâitor

Lansate în urmă cu doar câteva zile, versiunile oficiale de iOS 15 și iPadOS 15 vin la pachet cu un bug aparent inofensiv, dar foarte deranjant pentru utilizatorii dispozitivelor pe care se manifestă

Imediat după upgrade-ul la iOS 15, o parte dintre dispozitive afișează avertismentul ”Stocare iPhone aproape plină”, chiar dacă în realitate este suficientă memorie liberă. Luând forma unei notificări afișate în meniul Settings, mesajul nu poate fi îndepărtat din listă. Declanșat în urma unei erori, avertismentul rămâne fixat la partea de sus oricâtă „curățenie” ai face în colecția de fișiere stocate pe telefon.

Acesta este primul bug mai serios descoperit în firmware-ul iOS 15 după lansarea sa oficială. Din fericire, în afara frustrărilor create pentru o parte dintre utilizatori, acesta nu pare să aibă alte efecte asupra bunei funcționări a dispozitivelor. Spațiul de stocare disponibil este neafectat, iar funcționalitatea dispozitivului nu este restricționată în niciun fel.

iOS Bug

Interesant este că problema cu afișarea incorectă a spațiului de stocare disponibil a fost semnalată pe forumurile Comunității Apple cu mai mult de o lună înainte de lansarea oficială, eroarea reapărând sub toate versiunile iOS 15 beta.

În legătură tot cu acest bug, număr mai mic de utilizatori reclamă în schimb calcularea unei cantități mai mari de memorie liberă decât este disponibilă în realitate pe telefon. La alții în schimb, algoritmul nu funcționează deloc, telefonul neputând calcula spațiul de stocare disponibil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult