Actualizările pentru Windows 10 vor fi mai mici din 2017

04.11.2016
Actualizările pentru Windows 10 vor fi mai mici din 2017

Microsoft a anunţat că actualizările software pentru Windows 10 vor fi mai mici începând cu lansarea noului Creators Update din primăvară. Compania plănuieşte să schimbe modul în care noile versiuni sunt livrate, renunţând la descărcarea întregului conţinut. Astfel, Windows 10 va beneficia de „delta updates”, care vor descărca doar conţinutul schimbat. Noua iniţiativă poartă numele de Unified Update Platform şi va fi disponibilă pe toate dispozitivele Windows 10.

Acest lucru înseamnă că atât PC-urile, tabletele, cât şi smartphone-urile bazate pe Windows 10 şi Windows 10 Mobile vor economisi trafic de internet şi vor putea descărca mai rapid noile versiuni de software. Din păcate, consola Xbox One nu este inclusă în programul UUP, întrucât sistemul său de operare, chiar dacă este bazat pe Windows 10, primeşte actualizări într-un mod total diferit faţă de computere şi telefoane.

Cei care folosesc versiunea Insiders de Windows 10 vor putea testa funcţionalitatea începând de astăzi, urmând ca restul de utilizatori să o primească odată cu următorul upgrade major. Conform Microsoft, actualizările sistemului de operare care beneficiază de Unified Update Platform vor scădea în dimensiuni cu până la 35%. Această veste îi va bucura cu siguranţă pe cei care folosesc conexiuni de internet cu viteză scăzută şi pe cei care au limite de trafic lunare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult