Actualizat la ultima versiune, browserul Chrome este afectat de crash-uri frecvente. Cum pot fi rezolvate

25.10.2019
Actualizat la ultima versiune, browserul Chrome este afectat de crash-uri frecvente. Cum pot fi rezolvate

Trecerea la versiunea Chrome 78 se arată a fi mai problematică decât ar fi cazul pentru o parte dintre utilizatori, browserul Google ridicând o problemă de compatibilitate cu o aplicaţie des întâlnită pe PC-urile Windows folosite în mediul business.

La sursa neplăcerilor se află o versiune a suitei de securitate Symantec. Foarte popular printre clienţii din mediul business, Symantec Endpoint Protection (SEP) interferează cu browserul Chrome, cauzând apariţia mesajului de eroare ‘Aw snap! Something went wrong while displaying this webpage’, la încărcarea paginilor web.

Neplăcerile par să afecteze exclusiv utilizatorii SEP 14, o versiune mai veche a suitei de securitate, dar încă folosită la scară largă de unele organizaţii. În mod previzibil, activitatea în companiile respective este perturbată la scară largă, obligând administratorii de sistem să găsească soluţii rapide pentru staţiile de lucru rămase cu instalări Google Chrome nefuncţionale.

Confirmând problema de compatibilitate semnalată, Google recomandă actualizarea suitei Symantec Endpoint Protection cel puţin la versiunea 14.2.

Neoficial, mecanismul de securitate cauzator de probleme, nou integrat în browserul Chrome, poate fi dezactivat adăugând în regiştrii Windows, la secţiunea HKLM\Software\Policies\Google\Chrome, parametrul RendererCodeIntegrityEnabled setat cu valoarea 0. Soluţia nu este însă una recomandată deoarece lasă browseul web vulnerabil la alte atacuri informatice.

Deşi este bazat pe motorul Chromium, browserul Microsoft Edge nu este afectat de acest bug.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult