Adio Internet Explorer. Microsoft întrerupe suportul începând cu săptămâna viitoare

06.01.2016
Adio Internet Explorer. Microsoft întrerupe suportul începând cu săptămâna viitoare

Lăsate fără suport tehnic, versiunile Internet Explorer 8, 9 şi 10 sunt pe cale să ajungă în lada cu vechituri a istoriei, Microsoft recomandând utilizatorilor să treacă la un web browser mai recent pentru a beneficia în continuare de actualizări pentru securitate şi compatibilitate cu noile tehnologii web.

Internet Explorer 8, 9 şi 10, lăsat fără suport tehnic

Momentan, cea mai proastă alegere pe care utilizatorii o mai pot face este Internet Explorer 11, acesta încă beneficiind  de suport tehnic pe toate platformele importante – Windows 7, Windows 8.1 şi Windows 10. Aparent, decizia păstrării suportului tehnic pentru IE11 a fost luată din raţiuni de compatibilitate, venind în sprijinul companiilor care lucrează cu software învechit, riscând blocarea activităţii în eventualitatea renunţării la Internet Explorer.

Pentru restul există Microsoft Edge, un web browser modern şi înlocuitor veritabil pentru Internet Explorer, optimizat pentru performanţe şi securitate mult îmbunătăţită.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult