Adobe testează un asistent virtual cu suport pentru comandă vocală, care poate retuşa pozele în locul tău

17.01.2017

Editarea imaginilor pe ecranul telefonului mobil sau tabletei ar putea fi mult simplificată, utilizatorii neiniţiaţi având la dispoziţie un nou asistent virtual capabil să aplice filtre de imagine şi retuşări automate pe baza instrucţiunilor primite folosind comenzi vocale.

Testat de Adobe cu o versiune modificată a uneia dintre aplicaţiile pentru editare imagine din portofoliu, noul asistent digital poate interacţiona cu utilizatorul acceptând instrucţiuni formulate în limbaj natural (ex, decupează imaginea, distribuie pe Facebook).

În timp ce interpretarea comenzilor vocale se face cu ajutorul unui serviciu cloud, procesarea imaginilor poate fi realizată atât local, folosind capabilităţile dispozitivului pentru operaţiuni mai puţin complexe, cât şi online. Potrivit companiei, proiectul aflat deocamdată la stadiu experimental reprezintă doar un prim pas către o interfaţă complet accesibilă prin comenzi vocale, oferind unelte pentru editare şi funcţie de căutare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult