Adopția noului iOS, mai lentă decât în alți ani. Majoritatea iPhone-urilor rulează însă iOS 16

12.12.2022
Adopția noului iOS, mai lentă decât în alți ani. Majoritatea iPhone-urilor rulează însă iOS 16

Se pare că utilizatorii de iOS au devenit mai puțini interesați de noile actualizări de software pentru smartphone-urile lor în ultimii câțiva ani. Adopția iOS 16 este în continuă creștere și în luna decembrie, însă nu pare să fie o versiune atât de populară a sistemului de operare precum cele din urmă cu mai mulți ani. Majoritatea celor care folosesc iPhone-uri sunt deja pe noua variantă, însă unii încă par să își dorească să rămână pe iOS 15 în continuare.

Un sfert dintre utilizatorii de iPhone sunt reticenți să treacă la iOS 16

Conform unui studiu Mixpanel, doar 69% dintre utilizatorii de iPhone folosesc acum iOS 16. Adopția a fost foarte rapidă în luna septembrie, imediat după lansare, însă viteza cu care utilizatorii instalează acest update a scăzut în ultimele săptămâni. Datele arată însă că și iOS 15 a avut o „soartă” similară.

Cel mai probabil, mulți dintre utilizatorii care rămân pe iOS 15 în continuare sunt speriați de multiplele bug-uri pe care iOS 16 le-a avut încă de la început. Apple a tot lansat actualizări de software minore și chiar o versiune majoră, iOS 16.1, însă există în continuare mici probleme nerezolvate. Și iOS 15 s-a confruntat cu probleme similare.

ios 16 dec 2022

iOS 14 a fost criticat la momentul lansării pentru prea puține îmbunătățiri, însă acea versiune a fost și una dintre cele mai stabile din ultimii ani de la Apple. În consecință, în aceeași perioadă a anului 2020, iOS 14 era deja pe mai mult de 80% dintre smartphone-urile Apple active.

Astfel, în decembrie 2022 avem încă 24,5% dintre utilizatori pe iOS 15 și încă 6,14% pe versiuni mai vechi. Cei care folosesc versiuni mai vechi de iOS 15 ar putea fi și printre cei care nu mai pot face update la versiuni mai noi, însă ale căror dispozitive încă funcționează. Apple a început în ultimii ani să ofere chiar și actualizări de securitate pentru sisteme de operare mai vechi precum iOS 12, chiar dacă dispozitivele respective nu mai beneficiază de suport software activ.

sursa: Phone Arena

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult