Affinity Photo, alternativa mai ieftină la Photoshop, vine pe PC cu un beta gratuit

11.11.2016
Affinity Photo, alternativa mai ieftină la Photoshop, vine pe PC cu un beta gratuit

Photoshop poate fi o aplicaţie utilă atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, care au nevoie doar de retuşul rapid al unei fotografii, însă preţul ridicat cerut de Adobe îi ţine pe mulţi departe de aceasta. Affinity Photo este însă o alternativă mai ieftină, lansată anul trecut pe macOS, care va ajunge în curând şi pe Windows. Pentru a se asigura că software-ul funcţionează bine şi pe PC-uri, Affinity a lansat un beta gratuit pentru această aplicaţie, putând fi testată de către oricine.

Affinity Photo vine cu o interfaţă familiară pentru utilizatorii de Photoshop, însă nu renunţă la funcţionalitatea de bază pe care ne-am obişnuit să o primim de la software-ul Adobe. Toate uneltele de editare, capabilităţile principale precum straturile, ajustarea culorilor, posibilitatea de dezvoltare a fotografiilor în format HDR sau la 360 de grade, cât şi procesarea fotografiilor în format RAW, sunt prezente şi în noul Affinity Photo.

Desigur, când vine vorba despre funcţii mai avansate precum integrarea de modele 3D, editarea de animaţii, sau chiar şi algoritmul Content Aware, Photoshop încă are un avantaj clar, însă aceste unelte sunt dedicate în totalitate profesioniştilor. Având în vedere că Adobe cere acum un abonament lunar în cadrul programului Creative Cloud pentru acces la aplicaţiile sale, Affinity vine cu o ofertă foarte tentantă. Accesul la aplicaţia sa este gratuit în beta şi va costa doar 50 de dolari odată ce aceasta se lansează. Taxa este percepută o singură dată, aplicaţia putând fi folosită fără restricţii după aceea.

Pentru a testa Affinity Photo, puteţi accesa link-ul de mai jos, care vă va duce pe pagina oficială a companiei. Nu trebuie decât să completaţi un formular cu numele, prenumele şi adresa voastră de e-mail, iar Affinity vă va trimite o invitaţie către versiunea beta. Nu în ultimul rând, probabil că şi o parte dintre profesioniştii care nu au nevoie de toate elementele integrate în Photoshop vor putea face tranziţia la Affinity Photo, întrucât deja există planuri pentru integrarea suportului pentru Microsoft Surface Studio, cât şi pentru accesoriul Surface Dial.

Affinity Windows Beta

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult