Află cât timp mai primesc dispozitivele Nexus actualizări software

24.06.2016
Află cât timp mai primesc dispozitivele Nexus actualizări software

Dispozitivele Nexus realizate de parteneri pentru Google sunt primele care primesc actualizări software, iar în trecut suportul pentru acestea s-a ridicat la câţiva ani buni. Se pare însă că Google vrea să limiteze perioada de suport pe care aceste smartphone-uri şi tablete o primesc, lansând o listă cu dispozitive şi data la care update-urile vor fi oprite.

Singurele dispozitive Nexus care încă beneficiază de suport oficial în acest moment din partea Google sunt Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X şi Nexus 6P. Dintre acestea doar Nexus 5X şi 6P mai sunt disponibile pentru cumpărare de pe magazinul oficial Google, restul urmând să primească ultimele update-uri în această toamnă. Conform paginii de suport tehnic, după doi ani de la lansare telefoanele nu vor mai primi noile versiuni de Android, însă vor mai primi actualizări de securitate. Perioada pentru acestea este de 3 ani de la lansare sau 18 luni de la eliminarea din oferta magazinului Google Store.

Nexus 6, terminalul lansat de Motorola în 2014 şi Nexus 9, tableta de la HTC, vor primi probabil noul Android N, după care în octombrie vor fi scoase de pe lista terminalelor cu suport software oficial. Nexus 5X şi 6P, cele mai recente dispozitive de la LG şi Huawei, vor primi însă suport garantat până în septembrie 2017.

Anul acesta sunt aşteptate noi dispozitive Nexus, companii precum HTC şi Huawei fiind nominalizate în mod neoficial. Este posibil să primim o variantă de Nexus 5 de la HTC bazată pe platforma HTC 10 şi un urmaş al lui Nexus 6P de la Huawei, care probabil că va beneficia de pe urma lansării lui Huawei P9. Aceste noi dispozitive vor primi astfel doi ani de actualizări, suportul lor urmând să se termine în toamna lui 2018, dacă se păstrează tradiţia de lansare a anilor precedenţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult