Amazon va aduce criptarea datelor înapoi pe dispozitivele Fire OS

07.03.2016
Amazon va aduce criptarea datelor înapoi pe dispozitivele Fire OS

Decizia surprinzătoare a companiei Amazon de a renunţa le criptarea datelor de pe dispozitivele cu Fire OS a dus la multe plângeri atât din partea utilizatorilor, cât şi din partea specialiştilor din industrie. Se pare însă că vocea critică a fost auzită, iar Amazon va încerca să rezolve această problemă în viitorul apropiat. Din păcate însă, pentru a asigura protecţia dispozitivelor în acest moment, utilizatorii vor trebui să evite actualizările software până la următoarea lansare.

Engadget a cerut o declaraţie oficială din partea Amazon, privind această situaţie. Compania a răspuns însă destul de scurt şi concludent:

„We will return the option for full disk encryption with a Fire OS update coming this spring”.

Primăvara abia a început din punct de vedere calendaristic, deci putem aştepta un update pentru Fire OS înainte de sfârşitul lunii mai, care va reactiva criptarea datelor stocate pe dispozitiv. Indiferent de popularitatea al unei funcţii, se pare că utilizatorii doresc să aibă opţiunea de a-şi proteja datele personale. Amazon a scos iniţial criptarea din Fire OS pentru că statistica internă sugera că doar un număr foarte mic de utilizatori beneficiază de pe urma ei.

Mai mult, Fire OS este în continuare bazat pe Android Lollipop, versiunea în care Google a introdus criptarea datelor în sistemul său de operare. Implementarea iniţială a criptării avea şi câteva dezavantaje, care se manifestau sub forma performanţei scăzute în utilizare. Nu este clar dacă Amazon a adus această funcţie la zi în ultimele luni, însă performanţa scăzută ar putea fi alt motiv pentru care funcţia a fost eliminată de curând.

Cu puţin noroc, următoarea versiune majoră de Fire OS va aduce îmbunătăţirile din Android 5.1 sau 6.0.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult