Android 11 Go, versiunea de OS pentru telefoane de buget, primește navigație prin gesturi

11.09.2020
Android 11 Go, versiunea de OS pentru telefoane de buget, primește navigație prin gesturi

Versiunea finală de Android 11 abia a fost lansată de curând pe pe modelele Pixel și OnePlus, însă Google deja anunță o nouă variantă a sistemului de operare. Android 11 Go, varianta dedicată telefoanelor ieftine și cu performanțe scăzute, va fi lansat în curând pe dispozitive de buget și vine cu îmbunătățiri semnificative, atât la nivel de interfață și funcționalitate, cât și de performanță. Desigur, și specificațiile hardware necesare cresc.

Anumite îmbunătățiri din Android 11 ajung și în versiunea „Go” a sistemului de operare

Android 11 Go va primi în sfârșit acces a sistemul de navigație prin gesturi, care este prezent într-o formă sau alta încă de pe Android 9 pe varianta standard a sistemului de operare de la Google. La fel ca varianta obișnuită, și varianta Go va putea grupa toate conversațiile din aplicații de chat într-un singur loc, mai bine organizat, pentru a vedea rapid conversațiile pe care le ai în curs. De asemenea, permisiunile aplicațiilor vor fi dezactivate automat pentru aplicațiile pe care utilizatorul nu le folosește activ pentru o perioadă mai lungă de timp.

Google spune că aplicațiile vor putea porni cu 20% mai repede pe varianta Android 11 Go față de Android 10 Go, în timp ce telefoanele vor putea urca acum la 2 GB memorie RAM , limita anterioară fiind de 1,5 GB pentru modele din gama inferioară. Desigur, aceste telefoane rulează în continuare versiuni „lite” ale aplicațiilor Google și este recomandată instalarea aplicațiilor de tip „Lite” din Google Play Store, pentru aplicații care oferă așa ceva.

Se pare însă că astfel de telefoane nu sunt tocmai foarte populare în rândul utilizatorilor. Facebook a renunțat de curând la aplicația Facebook Lite pentru Android, întrucât aceasta avea un număr de utilizatori activi foarte mic. Având însă în vedere că noile modele cu Android Go vor beneficia de 2 GB memorie RAM, probabil că variantele „full” ale aplicațiilor vor rula mult mai bine.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult