Android 12, disponibil acum pe telefoanele Pixel. Care sunt modelele compatibile

20.10.2021
Android 12, disponibil acum pe telefoanele Pixel. Care sunt modelele compatibile

Android 12 a fost lansat în urmă cu două săptămâni, iar câțiva producători de smartphone-uri, printre care și Oppo, au lansat deja actualizări pentru unele dintre telefoanele lor. Google, în schimb, compania care produce sistemul de operare, nu lansase încă acest update până aseară, când a anunțat și lansat oficial seria de telefoane Pixel 6. De acum însă, dacă aveți un telefon Pixel din ultimii 2 ani, puteți să instalați noua versiune în varianta sa finală.

Este curios faptul că modelele Pixel nu mai sunt primele care primesc noul Android. Anterior, Aceste telefoane, alături de modele precum cele de la OnePlus, erau printre primele care aveau disponibil pachetul software, chiar cu mai multe săptămâni înainte ca noile modele Pixel să ajungă pe piață.

Lista telefoanelor Pixel compatibile cu Android 12

Spre diferență de Apple, sau chiar Huawei, de exemplu, Google nu oferă suport software pe termen lung pentru telefoanele sale. Modelele Pixel 1 și Pixel 2 deja au rămas fără suport software, iar în acest moment, Android 12 este disponibil doar pe dispozitive Pixel 3 sau mai noi. Iată lista completă de telefoane Google care poate instala chiar acum noul sistem de operare:

  • Pixel 3
  • Pixel 3 XL
  • Pixel 3a
  • Pixel 3a XL
  • Pixel 4
  • Pixel 4 XL
  • Pixel 4a
  • Pixel 4a 5G
  • Pixel 5
  • Pixel 5a 5G

Chiar dacă a promis actualizări de securitate pe termen lung, pentru până la cinci ani pentru noile Pixel 6 și 6 Pro, Google nu va îmbunătăți situația cu actualizările de sistem, care adaugă funcționalități noi. Chiar și noua sa serie de smartphone-uri va primi în continuare tot trei ani de actualizări, în ciuda faptului că, anterior, compania a dezvăluit că una dintre limitări erau chiar chipset-urile Qualcomm. Acum că Pixel folosește procesoare proprietare Tensor, aceste limite ar trebui să nu mai existe.

Printre avantajele pe care modelele Pixel 6 nu le primesc se numără și stocarea nelimitată în Google Photos. Compania a oprit această capabilitate pentru toți utilizatorii, iar noile modele Pixel nu mai beneficiază de așa ceva.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult