Android 12 îți va permite să pornești jocurile instalate fără să mai aștepți pentru download

13.07.2021
Android 12 îți va permite să pornești jocurile instalate fără să mai aștepți pentru download

Începând cu versiunea Android 12, vei putea porni jocurile pe care le instalezi încă dinainte ca procesul de download să fie încheiat. Îmbunătățirea adusă va fi îndeosebi folositoare în cazul jocurilor de mari dimensiuni, evitând timpii de așteptare care nedoriți, ca și inevitabil la folosirea conexiunilor la internet foarte lente.

Google a adus deja îmbunătățiri majore modului în care sunt livrate aplicațiile de Android, crescând nivelul de compresie și optimizând pachetele APK în funcție de specificul dispozitivului pe care se face instalarea, rezultând timp de așteptare semnificativ reduși atât la partea de instalare, cât și la aplicarea actualizărilor.

Tehnologia „spargerii” kit-ului de instalare în mai multe bucăți nu este deloc nouă, metoda fiind folosită de mulți ani pe platforma PC, spre exemplu, pentru instalarea jocurilor achiziționate prin platforma Steam. Planul este cât se poate de simplu: descarci doar porțiunile esențiale pentru pornirea aplicației și accesarea primului nivel din joc, după care restul procesului de instalare se desfășoară în fundal.

android 12 download games

Potrivit Google, noua metodă de instalare te poate aduce în jocul preferat la doar câteva secunde după declanșarea procesului de instalare, testele preliminare arătând ”cel puțin” înjumătățirea timpului de așteptare.

Noua tehnologie de download din Android 12 reprezintă doar o parte din efortul pentru îmbunătățirea experienței în jocuri, dezvoltatorii având la dispoziție și alte unelte pentru compresia ”mai inteligentă” a texturilor grafice, un nou API anti-cheating (Play Integrity) și opțiuni pre-registration pentru jocurile încă nelansate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult